Reglement

Hoe werkt het Tourspel?
Op het deelnameformulier vult u de nummers en de namen in van 15 verschillende renners. De volgorde waarin u de namen op het formulier zet, is onbelangrijk. Indien één van de door u gekozen renners in een etappe bij de eerste tien eindigt dan ontvangt u daarvoor punten. De telling gaat als volgt:

1e plaats  25 punten               
2e plaats  15 punten               
3e plaats  10 punten               
4e plaats  7 punten               
5e plaats  6 punten             
6e plaats  5 punten
7e plaats  4 punten
8e plaats  3 punten
9e plaats  2 punten
10e plaats  1 punten

Extra punten voor het eindklassement:
Naast de namen van 15 verschillende renners vult u op het deelnameformulier afzonderlijk de naam in van de renner waarvan u verwacht die winnaar zal zijn van het eindklassement van de gele, groen of bolletjes trui. Indien de door u gekozen renner winnaar is van het betreffende klassement dan ontvangt u daarvoor punten. De telling gaat als volgt:

Gele trui        30 punten
Groene trui    20 punten
Bolletjes trui  10 punten

Welke prijzen kan ik winnen?
Een deelnemer kan op drie fronten met prijzen aan de haal gaan, te weten:
Algemeen klassement: degene die na de laatste etappe het hoogst aantal punten heeft behaald, is de winnaar; op een na hoogste puntenaantal wordt tweede, enz. Bij gelijke stand kijken we hoeveel renners van uw lijst bij de eerste tien zijn geëindigd, daarna hoeveel renners de Tour de France hebben uitgereden, is dit ook gelijk dan wordt er geloot.
Dagklassement: degene die op die dag de meeste punten heeft behaald. Deze zijn louter gebaseerd op de daguitslag van de verreden etappe. Hierin tellen alleen de punten die gescoord zijn op basis van de etappe-uitslag! Bij gelijke stand kijken we naar degene met de meeste renners uit de daguitslag bij de eerste tien van het algemeen klassement, is dit ook gelijk dan kijken we naar degene die de hoogste plaats in de stand inneemt. Is dit ook gelijk dan wordt er geloot.
Ploegenklassement: met vier deelnameformulieren kan men meedoen voor het ploegenklassement. Het totale aantal punten van de 4 ploegleden samen is bepalend voor de eindstand. Naam van de ploeg kan op het deelnameformulier vermeldt worden.
De te winnen prijzen zijn misschien ten opzichte van andere tourpoules niet hoog maar daar staat tegenover dat meerdere deelnemers wel in de prijzen kunnen vallen.

Het overzicht van de prijzen

Individueel klassement                                        
1e prijs  € 250,-        
2e prijs  € 125,-
3e prijs  € 75,-
4e prijs  € 25,-
5e prijs  € 20,-
6e prijs  € 17,-                     
7e prijs  € 15,-                     
8e prijs  € 12,-                    
9e prijs  € 10,- 
10e prijs  € 7,- 

Ploegenklassement
1e prijs € 50,-
2e prijs € 25,-
3e prijs € 15,-

* Dagprijs = € 5,- uit te keren na afloop van de Tour de France.
* Dagploegprijs = € 5,- uit te keren na afloop van de Tour de France.

Degene die op de laatste plaats eindigt in het individueel klassement ontvangt de poedelprijs van € 20,- .

Hoe worden de prijzen uitbetaald?
Alle prijzen worden per bank overgemaakt indien gewenst.

Tellen alle etappes van de Tour de France mee?
Alle etappes van deze editie van de Tour de France tellen mee.

Hoe kan ik deelnemen / hoe moet ik mezelf inschrijven?
Deelnameformulieren (volledig ingevuld) kunnen uiterlijk zaterdag 1 juli 2023 om 15:00 uur ingeleverd worden of diverse manieren:

Online deelnemen:
Vul het online deelnameformulier op deze site in (Kies uw favoriete renners en druk op "verzenden")

Het inleveren van het papieren deelnameformulier bij één van de inleveradressen:
* Bento Sport & Teamwear, Runstraat 8 te Schaijk
Let op: het inschrijfgeld bedraagt € 7,50

Hoe kom ik aan een deelnameformulier?
De site beschikt over een online deelnameformulier. (Kies uw favoriete renners en druk op "verzenden")

Het papieren deelnameformulier is verkrijgbaar bij:
* Bento Sport & Teamwear, Runstraat 8 te Schaijk

Waarheen moet ik het inschrijfgeld overmaken?
Bij deelname aan het individuele klassement. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 7 euro en 50 eurocent. Dit kan in een envelop bij het (handgeschreven) formulier gevoegd worden. Het is ook mogelijk om het inschrijfgeld over te maken naar bankrekening NL80RABO0146308565 t.n.v. r.k.s.v. Achilles Reek, onder vermelding van Tourspel Achilles, naam en woonplaats. Dit dient vóór maandag 3 juli 2023 gebeurd te zijn.

Bij deelname aan het ploegenklassement. Het inschrijfgeld bedraagt, naast de 7 euro en 50 eurocent voor elk individueel deelnameformulier,  slechts 4 euro. (1 euro per deelnameformulier) Dit kan in een envelop bij de vier (handgeschreven) formulieren gevoegd worden. Het is ook mogelijk om het inschrijfgeld over te maken naar bankrekening NL80RABO0146308565 t.n.v. r.k.s.v. Achilles Reek onder vermelding van Tourspel Achilles, naam, naam ploeg en woonplaats. Dit dient vóór maandag 3 juli 2023 gebeurd te zijn.

Waar kan ik de lijst met namen en rugnummers van de renners vinden?
Deze nummers en namen vindt u in de krant of op NOS Teletekst. Het nummer betreft het officiële startnummer tijdens deze Tour de France. Doorgaans wordt de officiële rennerslijst (met rugnummers) gepubliceerd op de officiële website van de Tour de France (http://www.letour.fr ). 

Wat als mijn opgegeven renners niet aan de Tour de France beginnen of tijdens de Tour uitvallen?
Op uw inschrijfformulier mag u nog vijf reserve-renners vermelden; deze kunnen in volgorde van vermelding de plaatsen innemen van renners die op het laatste moment niet aan de proloog begonnen zijn; zij nemen niet de plaats in van renners die uitvallen tijdens de etappes van de Tour de France Let op, er wordt geen reserverenner ingezet bij het afstappen van een renner tijdens de koers! In het echt gebeurt dat immers ook niet.

Hoe worden de etappe-uitslagen bekend gemaakt?
De uitslag van de etappe op NOS Teletekst van 21:00 uur is bindend. Uitsluiting, terugzetting e.d. (na 21:00 uur) worden door het Achilles-Reek-Tourspel niet overgenomen

Is er een limiet op het aantal deelnames per persoon?
Het is toegestaan om met meer formulieren onder dezelfde naam deel te nemen. Tip: zet een nummer achter formulieren met dezelfde naam bijvoorbeeld: "Erik Breukink 1" en "Erik Breukink 2".

Waar kan ik de klassementen van het Tourspel inzien?
De klassementen vindt u dagelijks op website www.achillestourspel.nl

Vroegtijdig beëindigen van de Tour de France door calamiteiten
Wanneer de Tour de France vroegtijdig wordt beëindigd door calamiteiten en er door de organisatie van de Tour de France (Société du Tour de France) geen officieel eindklassement wordt opgemaakt vindt geen teruggave plaats van het inschrijfgeld. Het betaalde inschrijfgeld wordt in deze gezien als bewijs voor deelname aan de volgende editie van het Achilles-Reek-Tourspel.

Mocht het reglement in specifieke gevallen niet voorzien, wat dan?
In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie. Bij vragen en/of inlichtingen kunt u een e-mailbericht sturen naar tourspel@achillesreek.nl .